Veerkampdag 2004

zaterdag 03 december 2005

Start
Omhoog
Veerkampdag 2004
Foto's Poeldijk
Westlandsmuseum

 

e Stichting Familie Veerkamp f

 

Verslag Zesde Veerkamp Dag

 

Op zondag 3 oktober kwamen 34 Veerkampen bij elkaar in het Party Centrum in Poeldijk.

De ontvangst met koffie en gebak verliep vlot, iedereen had elkaar spoedig gevonden. Het was meteen een gezellige drukte. Natuurlijk moest iedereen op de foto voor ons archief . De opkomst was dit jaar lager dan verwacht, maar hiervoor waren goede redenen te vinden. De gehele presentatie van de dag werd geprojecteerd op een groot filmdoek vanaf een P.C. dmv een multimediaprojector.

 

De inleiding door de voorzitter Herman Elbert Veerkamp  ving aan met een voorstelrondje van de spreker en de aanwezigen. Daarna werd een minuut stilgestaan bij de overleden Veerkampjes van de afgelopen twee jaren. Een terugblik op de voorgaande vijf Veerkampdagen, gelardeerd met foto’s, riep een groot aantal herinneringen op.

Een twintigtal aanwezigen had alle Veerkampreünies bijgewoond.

 

De locatie Westland was gekozen vanwege de hoge concentratie Veerkampen in het Westland. Joop had op een grote kaart met gekleurde speldenkopen aangegeven waar al die Veerkampjes wonen.

Vervolgens werden de jaarverslagen van 2002 en 2003 besproken en met instemming door de vergadering goedgekeurd.

 

In de afgelopen 10 jaar van het bestaan van De Veerkamp Krant zijn er 1000 pagina tekst geproduceerd. Al deze 36 edities zijn nog steeds te verkrijgen in de originele vorm of op Cd-rom. De met het familiewapen bedrukte T-shirts gemaakt door Paul Veerkamp van City Print, werden getoond door de familie Arnold Veerkamp uit Amerika toen zij in Nederland waren. Twee T-shirts en 1 poloshirt werden te koop aangeboden voor vijf Euro. De speciaal gedrukte Veerkamp-postzegels gingen grif van de hand. Een nieuwe productie van 500 postzegels wordt overwogen.

 

De nieuwe feuilleton in De Veerkamp Krant van het Groningse boek 375 jaar Hoogezand en Sappemeer werd door Henk Pas toegelicht. De presentatie en boeken met de onderzoekresultaten over de familie Veerkamp uit het rijksarchief van Utrecht van Jan Elsenaar, wekte grote bewondering op. De vorderingen m.b.t. de vertaling van het dagboek van onze Franse tante Adčle werden toegelicht. Het is een hele klus. Zodoende is de realisering en publicatie van de Nederlandse uitgave verschoven naar 2005.

De boekwerken van andere auteurs met de naam Veerkamp werden besproken en getoond op de leestafel.

 

Om Twaalf uur kwam onze webmaster Johan Schoutens aan het woord. Als een rasechte verteller, hetgeen je van een docent mag verwachten, leidde hij het gehoor door alle stadia van ontwikkeling van de computer. Het gebruik van de computer en de toelichting op de website www.familieveerkamp.nl , was ook zeer duidelijk  voor de ouderen onder ons. Vervolgens “opende”  Johan als een speciale verrassing de Veerkamp babbelbox. Op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur kan men hier met elkaar babbelen. Een leuk initiatief.

 

Daarna volgende de lunch, waarbij net zoveel werd gesproken als gegeten.

Om twee uur stond er een hypermoderne touringcar voor de deur die ons naar het WestlandsMuseum bracht in Honselersdijk. Onze sponsor Paul Veerkamp, u weet wel van City Print Haagland b.v. in Poeldijk, had dat allemaal prima geregeld. Wim Veerkamp, eveneens een docent, nam het initiatief om tijdens de heen- en terugrit ons alles te vertellen over het ontstaan en de geschiedenis van het Westland in het algemeen en speciaal van Poeldijk. Wij kwamen ogen en tijd te kort in het museum, maar de bus stond na een uur alweer klaar om ons terug te brengen naar de vergaderzaal.

 

Eerst werd er nog een groepsfoto gemaakt op het plein met het standbeeld van Pater Verburch, de man die de druiventeelt naar het Westland heeft gebracht.

Gedetailleerde informatie over de nieuwe soap in het NCRV TV – programma “Man bijt hond”, werd wijd uit de doeken gedaan. Iedereen werd gerustgesteld dat dit niets met de Tokkies te maken had.

 

De expositie van tentoongestelde boeken, familiebladen, verzamelingen en hobbyuitingen werd  toegelicht en de meeste bezoekers hadden al nieuwsgierig het e.e.a. reeds bekeken en aangeraakt. De hobbykist van Joop Veerkamp trok de meeste aandacht. Een grote kist met producten uit zijn eigen moestuin werd getoond en alle vruchten en groenten werden bij naam genoemd. De voorzitter was de gelukkige ontvanger van de kist en ik kan u zeggen dat wij heerlijk van de bietjes, paprika’s etc hebben gegeten. Verrukkelijk.

 

Tot slot werd er nog een presentatie gegeven over de Veerkampen in het Westland, gevolgd door de DVD met de naam “Poeldijk, dat is een eiland”.

Een half uur lang genoten de aanwezigen van deze interessante presentatie op het grote filmscherm. Gezamenlijk zongen zij mee met het Poeldijklied van de DVD en het refrein werd uit volle borst meegezongen.

 

De dankzegging aan de organisatoren en medewerkers Joop, Johan, Henk, Paul, Wim, Ellen en Herman, werd uitgesproken door Magda Veerkamp Suyker.

 

Naar de Foto's

 

Start | Veerkampdag 2004 | Foto's Poeldijk | Westlandsmuseum

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 05 oktober 2005